Fänkålsgratäng med nötfärsbiffar
Hej!
Tisdag igen och det innebar ledig dag för mig. Började dagen med massage och sen en skön promenad på 1 timme.
Hoppas verkligen våren är på gång nu så man får njuta av alla härliga vårtecken😊

En aning halt var det men jag tog mig runt hela rundan 😄
Tänkte även ge ett middagstips som idag är fänkålsgratäng med nötfärsbiffar.
Det var första gången jag provade gratängen och det var väldigt gott. För er som inte testat fänkål har det en liten smak av lakrits, men inget man känner av i gratängen.
Detta behöver du:
200 g purjolök
10 st soltorkade tomater
300g fänkål
1 vitlöksklyfta
Havssalt
Kryddor efter tycke och smak
3 dl kokosmjölk
Färsk eller torkad persilja

Skär purjolöken i slantar och stek dem lite lätt. Skär fänkål och tomater, stek sedan ihop med purjon.
Ha i en pressad vitlöksklyfta. Salta och krydda och ha sedan i kokosmjölken. Låt sjuda i ca 5 min.
Häll över i en ugnsfast form och ställ in i mitten på 200 grader i 20 min.
Biffarna gjorde jag utan recept. Knäck i ett ägg, blanda tillsammans med valfria kryddor.
Forma till biffar och stek sedan.

Servera med en god sallad! Smaklig måltid😋
